Kremowy pasztet
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
1 porcja
1 kg Wątróbki z indyka
400 g Masła
150 ml Śmietanki 30%
20 g Soli
2 g Pieprzu świeżo mielonego
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Masło wrzucamy do misy i uruchamiamy smażenie. Do zrumienionego masła dodajemy całą wątróbkę, sól i pieprz. Smażymy 5 min.
Etap 2 /4
Rozpoczynamy mocne duszenie.
Etap 3 /4
Zaparzoną wątróbkę miksujemy na gładką masę, dodajemy śmietankę i ponownie miksujemy. Przekładamy do brytfanki wyłożonej folią spożywczą i wkładamy do lodówki na 6 godzin.
Etap 4 /4
Gotowy pasztet dekorujemy i podajemy z pieczywem.