Kremowy pasztet - przepisy Cook4Me | Tefal
Jurek Sobieniak
Przepis według Jurek Sobieniak

Kremowy pasztet

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 10 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

1 porcja

  • 1 kg Wątróbki z indyka

  • 400 g Masła

  • 150 ml Śmietanki 30%

  • 20 g Soli

  • 2 g Pieprzu świeżo mielonego

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Masło wrzucamy do misy i uruchamiamy smażenie. Do zrumienionego masła dodajemy całą wątróbkę, sól i pieprz. Smażymy 5 min.

  • 1kg Wątróbki z indyka
  • 400g Masła
  • 20g Soli
  • 2g Pieprzu świeżo mielonego

Etap 2 /4

Rozpoczynamy mocne duszenie.

Etap 3 /4

Zaparzoną wątróbkę miksujemy na gładką masę, dodajemy śmietankę i ponownie miksujemy. Przekładamy do brytfanki wyłożonej folią spożywczą i wkładamy do lodówki na 6 godzin.

  • 150ml Śmietanki 30%

Etap 4 /4

Gotowy pasztet dekorujemy i podajemy z pieczywem.