Krem z buraków
- Całkowity czas 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
4 g Buraki
1 l Dowolnego bulionu
3 g Ziemniaki
1 Marchewka
1 Pietruszka
1 Cebula
2 Ząbki czosnku
1 Jabłko
3 łyżka Śmietany 30%
6 Imbiru
Białego pieprzu
2 Liście laurowe
1 łyżka Soku z cytryny
0.33 łyżeczka Soli
Kilka gałązek świeżego tymianku
1 łyżka Oleju roślinnego
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Przygotuj składniki. Obierz wszystkie warzywa. Buraki, ziemniaki, jabłko pokrój w kostkę, a marchewkę i pietruszkę w talarki. Cebulę dowolnie poszatkuj. Czosnek i imbir zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Nie musisz się przykładać do krojenia, ponieważ na końcu wszystko zmiksujemy.
Etap 2 /4
Do Cook4me dodaj łyżkę oleju i wrzuć cebulę. Po upływie 1,5 minuty dodaj czosnek i imbir.
Etap 3 /4
Do garnka przełóż buraki, ziemniaki, marchewkę, pietruszkę, jabłko. Wlej bulion i dodaj szczyptę białego pieprzu, liście laurowe oraz 1/3 łyżeczki soli. Przejdź w tryb gotowania pod ciśnieniem.
Etap 4 /4
Otwórz pokrywę urządzenia. Wyjmij liście laurowe i dodaj cytrynę oraz śmietanę. Zmiksuj wszystko, np. przy pomocy ręcznego blendera. Przekładaj porcję na talerz dekorując otartym tymiankiem.