Krem z kokosa, mango i marakui
- Całkowity czas 5 godz. 9 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 59 min.
Gotowanie - 4 godz.
Studzenie
Składniki
2 porcje
80 g Biała czekolada
500 g Krem kokosowy
500 g Mleko półtłuste
100 g Cukier drobny
200 g Coulis z mango
10 Białka
6 Marakuja
Czas przygotowania
Etap 1 /9
Do miski zetrzyj białą czekoladę.
Etap 2 /9
W rondelku wymieszaj śmietankę kokosową z mlekiem i delikatnie zagotuj.
Etap 3 /9
Dodaj cukier, wymieszaj i polej białą czekoladę. Wymieszaj.
Etap 4 /9
Wymieszaj coulis z mango.
Etap 5 /9
W misce delikatnie ubij białka i stopniowo dodawaj krem z mango, ciągle mieszając.
Etap 6 /9
Napełnij 12 szklanych słoików i gotuj według programu przez wskazany czas.
Etap 7 /9
Pozostaw do ostygnięcia, następnie włóż do lodówki.
Etap 8 /9
Przed podaniem włóż do lodówki na co najmniej 4 godziny.
Etap 9 /9
Marakuję przekrój na pół, usuń miąższ i włóż do słoików.