Korzenno-miodowy sos winegret
- Całkowity czas 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
80 ml ocet jabłkowy
115 g miód
1.5 łyżeczka sos sriracha
2 łyżeczka sos sojowy
1 łyżeczka posiekany czosnek
1 łyżeczka obrany i posiekany świeży imbir
0.5 łyżeczka mielony imbir
1 łyżeczka mielony czarny pieprz
0.5 łyżeczka sól
75 ml oliwa z pierwszego tłoczenia
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Włóż wszystkie składniki do blendera, z wyjątkiem oliwy z oliwek.
Etap 2 /5
Ustaw wskazany program na jedną minutę i uruchom go.
Etap 3 /5
Dodaj oliwę z oliwek, a następnie zamknij pokrywkę.
Etap 4 /5
Ustaw wskazany program na 15 sekund i uruchom go.
Etap 5 /5
Trzymaj w lodówce w zamkniętym pojemniku.