Konfitura morelowa z pistacjami
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
1 porcja
1 kg Moreli
180 g Cukru brązowego
120 g Obranych pistacji
1 Płat makaronu lasagne
100 g Serka śmietankowego
50 g Masła
Soli
100 ml Wody
Czas przygotowania
Etap 1 /4
W Cook4me uruchamiamy smażenie. Do misy wrzucamy masło, obrane pistacje i szczyptę soli. Smażymy 3 minuty mieszając od czasu do czasu. Dodajemy cukier i morele i mieszamy. Następnie zalewamy całość wodą.
Etap 2 /4
Gotujemy pod ciśnieniem przez 10 minut.
Etap 3 /4
Włączamy ponownie smażenie i gotujemy morele do momentu odparowania połowy sosu. Po odparowaniu dokładnie mieszamy i przekładamy do słoików.
Etap 4 /4
Serwujemy, np. z płatem makaronu gotowanym w całości (możesz go zwinąć w dowolny kształt) i bitą śmietaną.