Keto muffiny korzenno-marchewkowe
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
3 osób
75 g Mąki migdałowej
45 g Erytrytolu
50 g Orzechów włoskich
25 g Wiórków kokosowych
0.5 łyżeczka Proszku do pieczenia
100 g Startej marchewki
1 Jajko
15 g Rozpuszczonego masła
0.5 łyżeczka Cynamonu oraz gałki muszkatołowej
100 g Mascarpone
20 g Masła
30 g Ertytrytolu
Akcesoria
Extra Crisp
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki.
Etap 2 /5
Masło rozpuść. Orzechy włoskie drobno pokrój. Marchew obierz i zetrzyj na grubych oczkach.
Etap 3 /5
Wszystkie składniki wymieszaj w misce, następnie przełóż masę do foremek. Z podanej porcji wyjdzie siedem muffinek.
Etap 4 /5
Wypełnione foremki z ciastem włóż do Cook4me. Załóż pokrywę Extra Crisp. Gotuj w trybie ręcznym przez 20 minut w temperaturze 170°C.
Etap 5 /5
Wykonaj krem. Połącz mikserem serek, masło oraz słodzik do jednolitej konsystencji. Nakładaj krem na ostudzone muffinki.