Keto muffiny korzenno-marchewkowe - przepisy Cook4Me | Tefal
Karo Łukasiewicz (@mniamam)
Przepis według Karo Łukasiewicz (@mniamam)

Keto muffiny korzenno-marchewkowe

Review 3 stars (average)

3/5 -

  • Całkowity czas 10 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

3 osób

  • 75 g Mąki migdałowej

  • 45 g Erytrytolu

  • 50 g Orzechów włoskich

  • 25 g Wiórków kokosowych

  • 0.5 łyżeczka Proszku do pieczenia

  • 100 g Startej marchewki

  • 1 Jajko

  • 15 g Rozpuszczonego masła

  • 0.5 łyżeczka Cynamonu oraz gałki muszkatołowej

  • 100 g Mascarpone

  • 20 g Masła

  • 30 g Ertytrytolu

Akcesoria

  • Extra Crisp
    Extra Crisp

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Przygotuj składniki.

Etap 2 /5

Masło rozpuść. Orzechy włoskie drobno pokrój. Marchew obierz i zetrzyj na grubych oczkach.

Etap 3 /5

Wszystkie składniki wymieszaj w misce, następnie przełóż masę do foremek. Z podanej porcji wyjdzie siedem muffinek.

Etap 4 /5

Wypełnione foremki z ciastem włóż do Cook4me. Załóż pokrywę Extra Crisp. Gotuj w trybie ręcznym przez 20 minut w temperaturze 170°C.

Etap 5 /5

Wykonaj krem. Połącz mikserem serek, masło oraz słodzik do jednolitej konsystencji. Nakładaj krem na ostudzone muffinki.