Kebaby kofta - przepisy Easy Fry Mega | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Kebaby kofta

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 35 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    5 min.
  • Studzenie
    20 min.

Składniki

6 osób

  • 45 g Cebula

  • 450 g Mielona wołowina

  • 1.5 łyżka Pietruszka

  • 1.5 łyżka Mięta

  • 20 g Bułka tarta

  • 1.5 łyżeczka Kolendra

  • 1 łyżeczka Kminek

  • 0.75 łyżeczka Sól

  • Pieprz

  • 6 Drewniane szpikulce o średnicy 15 cm każdy

Akcesoria

  • Grill
    Grill

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Namoczyć szaszłyki w misce z wodą na 10 minut.

Etap 2 /6

Drobno posiekaj cebulę. W pojemniku wymieszaj mieloną wołowinę, pietruszkę, miętę, posiekaną cebulę i bułkę tartą. Dodaj mieloną kolendrę i kminek. Dopraw solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj, aby równomiernie rozprowadzić wszystkie składniki.

Etap 3 /6

Dłońmi uformuj zwarte wałeczki o masie około 50 g każdy. Na każdy szpikulec nawlecz po dwa kłody. Dociśnij je mocno, aby dobrze trzymały się szpikulca. Wszystkie kebaby przygotuj w ten sam sposób.

Etap 4 /6

Połóż kebaby na talerzu i wstaw do lodówki na 20 minut, aby masa stwardniała.

Etap 5 /6

Place the kebabs in the appliance fitted with the plate. Start the cooking process.

Etap 6 /6

Podawaj kebaby od razu w towarzystwie grillowanych warzyw i dowolnego lekkiego sosu.

Podobne przepisy

Tefal
Tefal
20 min.

JAGNIĘCY KEBAB KOFTA

ratings.NaN

Kebaby kofta - przepisy Easy Fry Mega | Tefal
JAGNIĘCY KEBAB KOFTA