Kebaby kofta
- Całkowity czas 35 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 5 min.
Gotowanie - 20 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
45 g Cebula
450 g Mielona wołowina
1.5 łyżka Pietruszka
1.5 łyżka Mięta
20 g Bułka tarta
1.5 łyżeczka Kolendra
1 łyżeczka Kminek
0.75 łyżeczka Sól
Pieprz
6 Drewniane szpikulce o średnicy 15 cm każdy
Akcesoria
Grill
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Namoczyć szaszłyki w misce z wodą na 10 minut.
Etap 2 /6
Drobno posiekaj cebulę. W pojemniku wymieszaj mieloną wołowinę, pietruszkę, miętę, posiekaną cebulę i bułkę tartą. Dodaj mieloną kolendrę i kminek. Dopraw solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj, aby równomiernie rozprowadzić wszystkie składniki.
Etap 3 /6
Dłońmi uformuj zwarte wałeczki o masie około 50 g każdy. Na każdy szpikulec nawlecz po dwa kłody. Dociśnij je mocno, aby dobrze trzymały się szpikulca. Wszystkie kebaby przygotuj w ten sam sposób.
Etap 4 /6
Połóż kebaby na talerzu i wstaw do lodówki na 20 minut, aby masa stwardniała.
Etap 5 /6
Place the kebabs in the appliance fitted with the plate. Start the cooking process.
Etap 6 /6
Podawaj kebaby od razu w towarzystwie grillowanych warzyw i dowolnego lekkiego sosu.