Karkówka po cygańsku - przepisy Cook4Me | Tefal
Karo Łukasiewicz (@mniamam)
Przepis według Karo Łukasiewicz (@mniamam)

Karkówka po cygańsku

ratings.4.9

4.9/5 -

  • Całkowity czas 25 min.
  • Czas przygotowania
    25 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 600 g Karkówki

  • 3 Papryki

  • 400 g Pieczarek

  • 3 Cebule

  • 6 Ogórków konserwowych

  • 200 g Koncentratu pomidorowego

  • 3 łyżka Musztardy

  • 4 łyżka Erytrytolu

  • 200 ml Wody

  • 3 Ząbki czosnku

  • 1 łyżeczka Papryki słodkiej

  • 1 łyżeczka Soli himalajskiej

  • 1 łyżeczka Pieprzu

  • 1 łyżka Masła klarowanego

Czas przygotowania

Etap 1 /8

Przygotuj składniki.

  • 600g Karkówki
  • 3 Papryki
  • 400g Pieczarek
  • 3 Cebule
  • 6 Ogórków konserwowych
  • 200g Koncentratu pomidorowego
  • 3łyżka Musztardy
  • 4łyżka Erytrytolu
  • 200ml Wody
  • 3 Ząbki czosnku
  • 1łyżeczka Papryki słodkiej
  • 1łyżeczka Soli himalajskiej
  • 1łyżeczka Pieprzu
  • 1łyżka Masła klarowanego

Etap 2 /8

Umyj dokładnie karkówkę i pokrój na 8 równych plastrów. Każdy kawałek posól i popierz. Smaż plastry w Cook4Me na maśle z obu stron do lekkiego zarumienienia.

Etap 3 /8

Przygotuj warzywa. Pieczarki umyj i pokrój w plastry. Paprykę wydrąż i pokrój w paski. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Ogórki konserwowe pokrój w krótsze paseczki.

Etap 4 /8

Zrób sos. Połącz ketchup z musztardą, słodzikiem, czosnkiem oraz resztą przypraw. Porządnie wymieszaj.

Etap 5 /8

Na pozostałym tłuszczu z mięsa podsmaż cebulę z papryką.

Etap 6 /8

Dodaj do warzyw pieczarki i smaż jeszcze przez chwilę.

Etap 7 /8

Do warzyw dodaj usmażone kawałki mięsa.

Etap 8 /8

Dodaj do wszystkich składników ogórki, a następnie zalej przygotowanym sosem. Gotuj pod ciśnieniem.