Karkówka po cygańsku
- Całkowity czas 25 min.
- 25 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
600 g Karkówki
3 Papryki
400 g Pieczarek
3 Cebule
6 Ogórków konserwowych
200 g Koncentratu pomidorowego
3 łyżka Musztardy
4 łyżka Erytrytolu
200 ml Wody
3 Ząbki czosnku
1 łyżeczka Papryki słodkiej
1 łyżeczka Soli himalajskiej
1 łyżeczka Pieprzu
1 łyżka Masła klarowanego
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Przygotuj składniki.
Etap 2 /8
Umyj dokładnie karkówkę i pokrój na 8 równych plastrów. Każdy kawałek posól i popierz. Smaż plastry w Cook4Me na maśle z obu stron do lekkiego zarumienienia.
Etap 3 /8
Przygotuj warzywa. Pieczarki umyj i pokrój w plastry. Paprykę wydrąż i pokrój w paski. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Ogórki konserwowe pokrój w krótsze paseczki.
Etap 4 /8
Zrób sos. Połącz ketchup z musztardą, słodzikiem, czosnkiem oraz resztą przypraw. Porządnie wymieszaj.
Etap 5 /8
Na pozostałym tłuszczu z mięsa podsmaż cebulę z papryką.
Etap 6 /8
Dodaj do warzyw pieczarki i smaż jeszcze przez chwilę.
Etap 7 /8
Do warzyw dodaj usmażone kawałki mięsa.
Etap 8 /8
Dodaj do wszystkich składników ogórki, a następnie zalej przygotowanym sosem. Gotuj pod ciśnieniem.