Kapuśniak light
- Całkowity czas 36 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 26 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
3 osób
1.5 l Wody
300 g Kapusty kiszonej
4 Ziemniaki
2 Marchewki
0.25 Selera
0.5 Pora
1 Pietruszka
3 Liście laurowe
4 Ziele angielskie
1 łyżeczka Kminku
Sól
Pieprz
2 Skrzydełka
1 Plaster boczku
1 Kostka rosołowa
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki. Obierz i umyj warzywa. Ziemniaki pokrój w kostkę, a marchewkę w plasterki.
Etap 2 /5
Włóż do misy mięso i wlej wodę. Gotuj pod ciśnieniem przez 10 minut.
Etap 3 /5
Dodaj kostkę rosołową oraz wszystkie warzywa (oprócz kapusty kiszonej) i przyprawy. Sól i pieprz według uznania. Gotuj pod ciśnieniem przez 10 minut.
Etap 4 /5
Wyjmij mięso i niepokrojone warzywa. Dodaj kapustę kiszoną i trochę wody z kapusty i gotuj pod ciśnieniem przez 6 minut. Dopraw według uznania.
Etap 5 /5
Podawaj z ulubionymi kiełbaskami, np. frankfurterkami.