Kapuśniak light - przepisy Cookeo V3 | Tefal
Przepis według Ewel

Kapuśniak light

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 36 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    26 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

3 osób

  • 1.5 l Wody

  • 300 g Kapusty kiszonej

  • 4 Ziemniaki

  • 2 Marchewki

  • 0.25 Selera

  • 0.5 Pora

  • 1 Pietruszka

  • 3 Liście laurowe

  • 4 Ziele angielskie

  • 1 łyżeczka Kminku

  • Sól

  • Pieprz

  • 2 Skrzydełka

  • 1 Plaster boczku

  • 1 Kostka rosołowa

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Przygotuj składniki. Obierz i umyj warzywa. Ziemniaki pokrój w kostkę, a marchewkę w plasterki.

  • 4 Ziemniaki
  • 2 Marchewki
  • 0.25 Selera
  • 0.5 Pora
  • 1 Pietruszka

Etap 2 /5

Włóż do misy mięso i wlej wodę. Gotuj pod ciśnieniem przez 10 minut.

  • 1.5l Wody
  • 2 Skrzydełka
  • 1 Plaster boczku

Etap 3 /5

Dodaj kostkę rosołową oraz wszystkie warzywa (oprócz kapusty kiszonej) i przyprawy. Sól i pieprz według uznania. Gotuj pod ciśnieniem przez 10 minut.

  • 4 Ziemniaki
  • 2 Marchewki
  • 0.25 Selera
  • 0.5 Pora
  • 1 Pietruszka
  • 3 Liście laurowe
  • 4 Ziele angielskie
  • 1łyżeczka Kminku
  • Sól
  • Pieprz
  • 1 Kostka rosołowa

Etap 4 /5

Wyjmij mięso i niepokrojone warzywa. Dodaj kapustę kiszoną i trochę wody z kapusty i gotuj pod ciśnieniem przez 6 minut. Dopraw według uznania.

  • 300g Kapusty kiszonej

Etap 5 /5

Podawaj z ulubionymi kiełbaskami, np. frankfurterkami.