Kanapka philly cheesesteak
- Całkowity czas 25 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 10 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
4 Bułki do hot doga lub bułeczki maślane
600 g Bawety lub rostbefu
250 g Sera cheddar
200 g Sera topionego w plasterkach
1 Cebula czerwona
10 g Soli
6 g Pieprzu
80 g Musztardy
1 pęczek Szczypiorku
40 ml Oleju
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Mięso oczyszczamy z błon i kroimy w poprzek włókien na cienkie plasterki.
Etap 2 /5
Do mięsa dodajemy pokrojoną w pióra czerwoną cebulę, sól, pieprz i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy olej i mieszamy ponownie.
Etap 3 /5
W Cook4me rozpoczynamy smażenie i wrzucamy mięso na 10 minut, mieszając co 2 minuty. Do mięsa dodajemy starty na dużych oczkach ser cheddar i ser topiony w plastrach. Wszystko razem dokładnie mieszamy.
Etap 4 /5
Bułki nacinamy i smarujemy musztardą. Na mięso w Cook4me kładziemy papier pergaminowy, na którym układamy bułki i całość podgrzewamy przez 10 minut.
Etap 5 /5
Po zakończeniu podgrzewania, do bułek nakładamy solidną porcję mięsa i posypujemy szczypiorkiem.