Kanapka Rubena
- Całkowity czas 20 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
1.5 kg Mostka wołowego
1 łyżka Pieprzu
2 łyżka Soli
1 Opakowanie kminku
15 g Papryki słodkiej
40 g Musztardy
50 g Cukru
150 ml Wody
200 g Kapusty kiszonej
Ser cheddar w plastrach
Chleb baltonowski
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Mostek luzujemy (wycinamy błony), nacieramy solą, pieprzem, kminkiem, następnie smarujemy musztardą i posypujemy papryką.
Etap 2 /3
Do misy Cook4me wsypujemy cukier, wlewamy wodę i wkładamy mostek. Gotujemy pod ciśnieniem w trybie express przez 50 minut.
Etap 3 /3
Wyjmujemy mostek i kroimy w dość cienkie plastry. Kromkę chleba (może być lekko zgrillowana) smarujemy musztardą. Układamy plastry mięsa (ok. 4-5 sztuk), ser cheddar, kapustę kiszoną, przykrywamy drugą kromką i kroimy kanapkę na pół.