Kalmary po baskijsku - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Kalmary po baskijsku

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 24 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    4 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 800 g Kalmary

  • 1 szt. Żółta papryka

  • 1 szt. Czerwona papryka

  • 4 szczypta Chilli Espelette

  • 1 szt. Cebula

  • 2 łyżeczka Przecier pomidorowy

  • 2 łyżka Oliwa z oliwek

  • Sól, pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki.

  • 800g Kalmary
  • 1szt. Żółta papryka
  • 1szt. Czerwona papryka
  • 4szczypta Chilli Espelette
  • 1szt. Cebula
  • 2łyżeczka Przecier pomidorowy
  • 2łyżka Oliwa z oliwek
  • Sól, pieprz

Etap 2 /6

Kałamarnice pokrój w paski lub krążki. Wlej olej do misy.

  • 800g Kalmary
  • 2łyżka Oliwa z oliwek

Etap 3 /6

Usmaż główki kalmarów. Dodaj warzywa, sól, pieprz, chilli i przecier pomidorowy. Wymieszaj razem.

  • 1szt. Żółta papryka
  • 1szt. Czerwona papryka
  • 4szczypta Chilli Espelette
  • 1szt. Cebula
  • 2łyżeczka Przecier pomidorowy
  • Sól, pieprz

Etap 4 /6

Dodaj pozostałe kalmary. Następnie dodaj 50 ml wody, jeśli kałamarnica nie puściła wody.

  • 800g Kalmary

Etap 5 /6

Gotowanie pod ciśnieniem: 4 minuty.

Etap 6 /6

Podawaj z ryżem, kuskusem lub ziemniakami gotowanymi na parze.

Podobne przepisy

Tefal
Tefal
28 min.

Kurczak po baskijsku

ratings.4.7

7 Recenzje

Kalmary po baskijsku - przepisy Cook4Me | Tefal
Kurczak po baskijsku