Kado Meringue - przepisy Cake Factory | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Kado Meringue

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 2 godz. 53 min.
  • Czas przygotowania
    30 min.
  • Gotowanie
    2 godz. 13 min.
  • Studzenie
    10 min.

Składniki

3 porcje

  • 3 szt. Białka jajek

  • 210 g Cukier

  • 300 g Ciemna czekolada

  • 12 szt. Herbatniki

Akcesoria

  • Nieprzywierająca forma
    Nieprzywierająca forma

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Białka ubij na sztywno, następnie dodaj cukier i utrzyj. Masę przełóż do rękawa cukierniczego i wyciśnij z niego 10 podłużnych ciastek o szerokości 1 cm do lekko naoliwionej nieprzywierającej formy. Umieść formę w Cake Factory.

  • 3szt. Białka jajek
  • 210g Cukier
  • Nieprzywierająca forma

Etap 2 /7

Uruchom program na wskazany czas. Powtórz poprzednie kroki, aby przygotować kolejne partie.

  • Nieprzywierająca forma

Etap 3 /7

Ostrożnie wyjmij formę i pozostaw do ostygnięcia.

  • Nieprzywierająca forma

Etap 4 /7

Aby przygotować polewę do ciastek, w międzyczasie, pokrusz kruche ciasteczka do miski.

  • 12szt. Herbatniki

Etap 5 /7

Rozpuść czekoladę używając programu ze wskazanym czasem gotowania. Powtórz poprzednie kroki, aby przygotować kolejne partie.

  • 300g Ciemna czekolada
  • Nieprzywierająca forma

Etap 6 /7

Delikatnie obtocz ciastka w czekoladzie na 4/5 długości i posyp pokruszonymi herbatnikami. Ułóż beziki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

  • 300g Ciemna czekolada
  • 12szt. Herbatniki

Etap 7 /7

Wstaw do lodówki na 10 minut.