Imbirowo-jabłkowa jaglanka
- Całkowity czas 2 min.
- 2 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
100 g Kaszy jaglanej
400 g Mleka
6 Daktyli
1 Jabłko
1 Marchewka
1 centymetr Imbiru
Soli
Jogurt grecki lub skyr
Orzechy lub masło orzechowe
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Przygotuj składniki: jabłko i marchewkę obierz i zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Imbir obierz i zetrzyj na drobnych oczkach. Daktyle pokrój w kosteczkę.
Etap 2 /4
Do urządzenia Cook4Me wlej mleko. Dodaj kaszę jaglaną, marchewkę, jabłko, imbir, daktyle i szczyptę soli.
Etap 3 /4
Zamknij pokrywę Cook4Me i przejdź w tryb gotowania pod ciśnieniem.
Etap 4 /4
Jaglankę podawaj z jogurtem oraz posiekanymi orzechami.