Hiszpańskie gazpacho
- Całkowity czas 40 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 25 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
300 g Pomidor
1 goździk Czosnek
2 Chleb
300 ml Woda
0.75 Cebula
50 g Papryczka
6 liść Bazylia
200 g Ogórek
0.5 Cytryna
1 łyżeczka Cukier
30 g Papryczka
30 g Ogórek
30 g Papryka
0.25 Cebula
1 łyżka Ocet winny
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Do pojemnika miksującego włóż pomidory, czosnek, chleb, wodę, cebulę, paprykę, bazylię, ogórek, sok z cytryny i cukier.
Etap 2 /4
Zamknij pokrywkę i miksuj na średniej prędkości przez 2 minuty.
Etap 3 /4
Napełnij małe szklanki. Podawaj na zimno.
Etap 4 /4
W misce wymieszaj pokrojone w kostkę warzywa z octem i posyp nimi gazpacho z odrobiną oliwy z oliwek.