Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Hiszpańskie gazpacho

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 40 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    25 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 300 g Pomidor

  • 1 goździk Czosnek

  • 2 Chleb

  • 300 ml Woda

  • 0.75 Cebula

  • 50 g Papryczka

  • 6 liść Bazylia

  • 200 g Ogórek

  • 0.5 Cytryna

  • 1 łyżeczka Cukier

  • 30 g Papryczka

  • 30 g Ogórek

  • 30 g Papryka

  • 0.25 Cebula

  • 1 łyżka Ocet winny

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Do pojemnika miksującego włóż pomidory, czosnek, chleb, wodę, cebulę, paprykę, bazylię, ogórek, sok z cytryny i cukier.

  • 300g Pomidor
  • 1goździk Czosnek
  • 2 Chleb
  • 300ml Woda
  • 0.75 Cebula
  • 50g Papryczka
  • 6liść Bazylia
  • 200g Ogórek
  • 0.5 Cytryna
  • 1łyżeczka Cukier

Etap 2 /4

Zamknij pokrywkę i miksuj na średniej prędkości przez 2 minuty.

Etap 3 /4

Napełnij małe szklanki. Podawaj na zimno.

Etap 4 /4

W misce wymieszaj pokrojone w kostkę warzywa z octem i posyp nimi gazpacho z odrobiną oliwy z oliwek.

  • 30g Papryczka
  • 30g Ogórek
  • 30g Papryka
  • 0.25 Cebula
  • 1łyżka Ocet winny