Guacamole z tajskim zielonym curry
- Całkowity czas 11 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 1 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
300 g Awokado
4 Limonki
4 cl Woda
5 łyżka Świeża kolendra
1 goździk Czosnek
1 Szalotka, posiekana
1 Tajska papryczka chili (opcjonalnie)
2 łyżka Tajska zielona pasta curry
1 łyżka Sos sojowy
1 łyżka Ocet ryżowy
2 łyżka Zielona część cebulki dymki
Akcesoria
Butelka 400 mL Butelka 700 mL
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Przygotuj składniki. Wyciśnij limonki.
Etap 2 /4
Umieścić wszystkie składniki w urządzeniu, zaczynając od awokado, z wyjątkiem cebulki dymki, którą należy zachować do dekoracji. Dociśnij kolendrę za pomocą szpatułki. Dostosuj ilość tajskiej pasty curry i chili do smaku.
Etap 3 /4
Przykręć ostrza do butelki OTG i przymocuj ją do podstawy. Zblenduj.
Etap 4 /4
Włóż guacamole do miski i posyp posiekaną cebulką dymką. Podawaj.