Grillowane serowe ruloniki
- Całkowity czas 30 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 10 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
2 Jajka
2 łyżeczka Sos sriracha
500 g Duże kromki chleba kanapkowego bez skórki (około 12 sztuk)
250 g Tarty ser
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Ubij jajka z sosem chili.
Etap 2 /4
Weź kromkę chleba. Weź wałek do ciasta i rozwałkuj kromkę jak najmocniej, a następnie posmaruj wierzch 3 cm krawędzi kromki ubitym jajkiem. Posyp resztę kromki około 20 g tartego sera, a następnie mocno rozwałkuj, zaczynając od spodu. Zaklej krańcem pokrytym jajkiem. Weź pozostałe kromki i powtórz ten krok. Posmaruj ruloniki pozostałym ubitym jajkiem.
Etap 3 /4
Ustaw OptiGrill w trybie BBQ. Ustaw boczny termostat w pozycji 4. Po rozgrzaniu urządzenia grilluj serowe ruloniki przez około 10 minut, obracając je regularnie.
Etap 4 /4
Podawaj na gorąco z ulubionym sosem.