Grecka sałatka z komosą ryżową
- Całkowity czas 20 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 5 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
1.5 c Komosa ryżowa, dobrze opłukana
3 c Woda
1.5 Ogórek libański, obrany i pokrojony w kostkę
1.5 c Pomidorki koktajlowe, przekrojone na pół
6 Cebulki dymki, oczyszczone i cienko pokrojone
3 łyżka Posiekana pietruszka
0.25 c Oliwa z oliwek
6 łyżka Sok z cytryny
Sól i pieprz do smaku
0.75 c Pokruszona feta
3 łyżka Posiekana mięta
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Przygotuj składniki.
Etap 2 /4
Dodaj komosę ryżową i wodę do miski.
Etap 3 /4
Gotuj pod ciśnieniem.
Etap 4 /4
Odcedź komosę ryżową i pozostaw do ostygnięcia. Dodaj pozostałe składniki, dopraw i podawaj.