Gofry twarogowe
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
2 Jajka
2 Białka
110 g Mąki
200 g Twarogu
3 łyżka Miodu
0.5 łyżeczka Proszku do pieczenia
Akcesoria
Płyty do gofrów Płyty do gofrów XL
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Wymieniamy płytę grillową na płytę do gofrów. Ustawiamy tryb ręczny na 270°C. Wyjmujemy tackę ociekową i podnosimy nóżki grilla, aby grill był pod kątem 90°.
Etap 2 /4
Do miski wkładamy twaróg, jajka, białka, miód. Całość wygniatamy do uzyskania w miarę jednolitej masy. Następnie dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Całość dokładnie mieszamy.
Etap 3 /4
Nakładamy 4 solidne łyżki ciasta na każdego gofra. Zamykamy i pieczemy 3 minuty.
Etap 4 /4
Serwujemy z ulubionymi dodatkami, np. jogurtem greckim z mrożonymi malinami.