Gofry ekspresowe
- Całkowity czas 8 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 3 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
12 sztuki
125 g Mąka
30 g Cukier
5 g Proszek do pieczenia
1 g Sól
1 Jajko
100 g Mleko
10 cl Woda
40 g Masło
Akcesoria
Płyta do gofrów
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Do dużej miski wsyp mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól, a następnie wymieszaj.
Etap 2 /5
W innej misce ostrożnie ubij jajko, a następnie wlej mleko, wodę i roztopione masło.
Etap 3 /5
Polej suche ciasto płynnymi składnikami i mieszaj, aż wszystko się połączy. Uważaj jednak, aby nie przerobić ciasta.
Etap 4 /5
Rozgrzej urządzenie.
Etap 5 /5
Wlej chochlę ciasta na środek płyty. Nie przepełniaj, aby ciasto się nie wylało.