Gołąbki z łososiem
- Całkowity czas 20 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
1 kg Łososia
1 Młoda kapusta stożkowa
2 Jajka
0.5 Pęczka kolendry
400 ml Wody
50 ml Sosu sojowego
1 Cebula czerwona
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Obieramy kapustę z liści (6-7 szt). Liście delikatnie nagniatamy. Łososia zdejmujemy ze skóry i kroimy w cienkie plastry. Dodajemy posiekaną kolendrę, cebulę, dwa żółtka, świeżo mieloną sól i świeżo mielony pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy. Dzielimy łososia na ilość liści kapusty, nakładamy i zawijamy jak klasyczne gołąbki.
Etap 2 /3
Wkładamy do misy Cook4Me zalewamy wodą i sosem sojowym. Gotujemy pod niskim ciśnieniem przez 20 minut.
Etap 3 /3
Gotowe gołąbki wykładamy na talerz, polewamy sosem własnym, ozdabiamy koperkiem i cytryną, serwujemy ze świeżą bułeczką.