Gnocchi z ratatouille
- Całkowity czas 50 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 40 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
8 osób
3 Cukinie
2 Bakłażany
6 Pomidory
2 Czerwone papryki
2 Zielone papryki
2 Czerwona cebula
4 goździk Posiekany czosnek
10 cl Oliwa z oliwek
6 cl Ocet balsamiczny
10 cl Przecier pomidorowy
Sól, pieprz
550 g Gnocchi
Akcesoria
Grill
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Posiekaj cukinie, bakłażany, pomidory, papryki i cebule na małe kawałki.
Etap 2 /5
W dużej misce wymieszaj warzywa z oliwą z oliwek, czosnkiem, octem balsamicznym, przecierem pomidorowym, solą i pieprzem.
Etap 3 /5
Dodaj gnocchi i wymieszaj z warzywami oraz sosem.
Etap 4 /5
Połowę zawartości przełóż na talerz, a na górze połóż gnocchi. Włóż standardową tacę do urządzenia. Włóż naczynie do miski do gotowania. Ustaw program PIECZENIE BEZTŁUSZCZOWE i piecz przez 20 minut w temperaturze 200°C. Wymieszaj w połowie pieczenia.
Etap 5 /5
Po upieczeniu weź pozostałe gnocchi i ratatouille i powtórz kroki.