Francuska opiekana kanapka „croque-monsieur”
- Całkowity czas 13 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 3 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 sztuki
4 Plaster/kromka Chleb kanapkowy
4 łyżka Sos beszamelowy
2 Plaster/kromka Szynka
20 g Tarty ser
Sól i pieprz
Akcesoria
Płyta do trójkątnych kanapek
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Rozłóż kromki chleba. Każdą kromkę posmaruj sosem beszamelowym. Na połowie kromek połóż plasterki szynki przekrojone na pół.
Etap 2 /5
Posyp wierzch tartym serem. Przykryj opieczonymi kromkami, ale upewnij się, że strona z sosem beszamelowym znajduje się wewnątrz.
Etap 3 /5
Rozgrzej urządzenie.
Etap 4 /5
Umieścić kanapki w urządzeniu.
Etap 5 /5
Podawaj natychmiast z chrupiącą sałatką.