Filet rybny z migdałami
- Całkowity czas 19 min.
- 12 min.
Czas przygotowania - 7 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
4 szt. Filety z dorsza
80 g Białe migdały
2 łyżka Świeży imbir
4 szt. Szalotki
1 łyżeczka Chili piri-piri w proszku
2 łyżeczka Sos Nuoc mam
4 szt. Cebule dymki
2 łyżeczka Cukier trzcinowy
2 szt. Limonki
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Przygotuj składniki.
Etap 2 /7
Umyj i zetrzyj na tarce imbir.
Etap 3 /7
Włóż migdały do Cook4me. Praż, aż staną się brązowe.
Etap 4 /7
Wymieszaj z pozostałymi składnikami i z główkami cebuli dymki, zachowując zieloną część do przybrania.
Etap 5 /7
Posmaruj jedną stronę fileta przyrządzoną pastą. Owiń w papier pergaminowy i umieść w koszyku do gotowania na parze. Wlej 250 ml gorącej wody do Cook4me.
Etap 6 /7
Gotuj w Cook4me.
Etap 7 /7
Usuń papier pergaminowy. Posyp zieloną częścią cebuli i kawałkami limonki. Podawaj z ryżem.