Fettuccini z przegrzebkami
- Całkowity czas 18 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 3 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
300 g Makaron fettuccini
12 Przegrzebki
4 Szynka włoska
300 ml Prosecco
2 Szalotka
300 ml Crème fraîche
400 ml Woda
2 łyżka Olej
Sól i pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
Etap 2 /6
Wlej olej do misy.
Etap 3 /6
Przyrumień przegrzebki z każdej strony. Wyjmij i odstaw na bok. Dodaj szalotkę i Prosecco. Wymieszaj, aż mieszanka odparuje.
Etap 4 /6
Dodaj makaron, wodę, śmietanę i szynkę. Lekko dopraw solą i pieprzem.
Etap 5 /6
Gotuj pod ciśnieniem.
Etap 6 /6
Dodaj przegrzebki do makaronu. Zamknij i utrzymuj w cieple przez 5 minut.