*Homemade Japanese barbecue sauce - przepisy Blend up | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

*Homemade Japanese barbecue sauce

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 6 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    1 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 35 g Kwaśne jabłko

  • 4.5 cl Sos sojowy

  • 1 łyżka Drobny cukier

  • 2 szczypta Mielony imbir

  • 1 goździk Czosnek

  • 0.5 łyżka Neutralny olej

  • 3 cl Mirin

  • 0.5 łyżka Ziarna białego sezamu

  • 1 łyżka Olej sezamowy

Akcesoria

  • Butelka 400 mL
    Butelka 400 mL
  • Butelka 700 mL
    Butelka 700 mL

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Wrzuć wszystkie składniki do urządzenia, zaczynając od jarmużu. Zachowaj ziarna sezamu i olej do dekoracji.

  • 35g Kwaśne jabłko
  • 4.5cl Sos sojowy
  • 1łyżka Drobny cukier
  • 2szczypta Mielony imbir
  • 1goździk Czosnek
  • 0.5łyżka Neutralny olej
  • 3cl Mirin

Etap 2 /5

Przykręć ostrza do butelki OTG i przymocuj ją do podstawy. Zblenduj.

Etap 3 /5

Jeśli sos jest zbyt gęsty, dodaj wody i ponownie zmiksuj.

Etap 4 /5

Wlej wszystko na patelnię i gotuj przez 5 minut, ciągle mieszając, aż do zgęstnienia. Zdejmij z ognia, przelej do miski i pozostaw do ostygnięcia. Spróbuj i dostosuj przyprawy do smaku.

Etap 5 /5

Przed podaniem udekoruj ziarnami sezamu i skropl olejem sezamowym.

  • 0.5łyżka Ziarna białego sezamu
  • 1łyżka Olej sezamowy