Czosnkowe krewetki po hiszpańsku (Gambas al ajillo)
- Całkowity czas 30 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 5 min.
Gotowanie - 10 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
16 Krewetka
2 goździk Czosnek
1 Cebula dymka
4 łyżka Oliwa z oliwek
0.5 łyżeczka Chilli
1 łyżka Pietruszka
0.5 łyżeczka Papryka mielona
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Obierz krewetki zachowując ogony.
Etap 2 /4
Wymieszaj wszystkie składniki w naczyniu i pozostaw krewetki do marynowania na co najmniej 10 minut.
Etap 3 /4
Krewetki włóż do urządzenia wyposażonego w płytę. Rozpocznij program.
Etap 4 /4
Gdy krewetki będą gotowe, połóż je na półmisku i natychmiast podawaj tapas.