Czekoladowo-bananowe pierożki samosa
- Całkowity czas 25 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 10 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
6 liść Ciasto na brik
Neutralny olej
40 g Mielone kakao
3 centymetr Banany pokrojone w plasterki o grubości 1 cm
15 cl Mleko
150 g Czekolada
2 Żółtka
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Pokrój wzdłuż płaty ciasta na brik na 4 kawałki. Posmaruj ciasto olejem. Na środek każdego płata nałóż nieco kakao w proszku i plasterek banana. Zwiń.
Etap 2 /4
W rondlu podgrzej mleko, wsyp czekoladę i wymieszaj. Ubijaj, aż powstanie gładki sos.
Etap 3 /4
Posmaruj pierożki samosa żółtkiem.
Etap 4 /4
Włóż standardową tacę do miski i umieść na niej pierożki. Ustaw program PIECZENIE BEZTŁUSZCZOWE i piecz przez 10 minut w temperaturze 180°C. Następnie weź drugą porcję i powtórz kroki. Jeśli korzystasz z urządzenia Easy Fry Oven & Grill 9in1, umieść pod spodem tacę ociekową. Powoli wkładaj pierożki do koszyka do frytek i uważaj, żeby na siebie nie nachodziły. Ustaw tryb FRYTKI i piecz przez 10 minut w temperaturze 180°C. Następnie weź drugą porcję i powtórz kroki.