Cukiniowe spaghetti z klopsikami
- Całkowity czas 40 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 20 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
440 g Mielona wołowina
210 g Peklowane mięso
40 g Bułka tarta
1 Jajko
2 łyżka Mleko
2 łyżka Posiekana świeża pietruszka
1 łyżka Tarty parmezan
0.5 łyżeczka Przyprawy włoskie
0.5 łyżeczka Cebula w proszku
3 Cukinie
3 łyżka Oliwa z oliwek
Sól, pieprz
1 Cytryna
Czas przygotowania
Etap 1 /7
W dużym naczyniu wymieszaj mielone mięso, peklowane mięso, bułkę tartą, jajko, mleko, natkę pietruszki, parmezan, przyprawy, cebulę, sól i pieprz. Uformuj kulki o średnicy około 3 cm.
Etap 2 /7
Umyj cukinie, odetnij końce i zrób spaghetti. Połóż cukiniowe spaghetti na czystej szmatce, aby odsączyć jak najwięcej wody. W dużym naczyniu wymieszaj cukinie, olej, sól i pieprz.
Etap 3 /7
Aktywuj 1 miskę. Połóż klopsiki na talerzu.
Etap 4 /7
Włącz 2 miskę. Połóż cukinie na talerzu.
Etap 5 /7
Naciśnij SYNC, aby oba urządzenia zakończyły gotowanie w tym samym czasie. Press START to set both cooking.
Etap 6 /7
W połowie gotowanie obróć klopsiki i wymieszaj cukinie.
Etap 7 /7
Podawaj klopsiki z cukiniowym spaghetti. Spryskaj sokiem z cytryny.