Crumble jabłkowy
- Całkowity czas 1 godz. 8 min.
- 25 min.
Czas przygotowania - 43 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Kompatybilne urządzenia (2)
Składniki
2 porcje
8 Jabłka
30 g Masło
40 g Cukier
60 g Migdały
280 g Mąka
200 g Masło
200 g Cukier
160 g Mąka z migdałów
Akcesoria
Nieprzywierająca forma
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Rozetrzyj kruszonkę opuszkami palców w misce do miksowania, aż będzie przypominać grubą bułkę tartą.
Etap 2 /5
Włóż masło do nieprzywierającej formy, następnie włóż do Cake Factory. Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje
Etap 3 /5
Rozprowadź roztopione masło po całej formie, a następnie posyp cukrem.
Etap 4 /5
Obierz jabłka i usuń rdzeń. Pokrój na duże kostki i włóż do formy. Posyp na wierzchu całe migdały, a następnie pokryj je kruszonką. Wstaw naczynie do Cake Factory.
Etap 5 /5
Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem. Serwuj bardzo ciepłe. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje