Ciasto jabłkowo-imbirowe
- Całkowity czas 40 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 30 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Kompatybilne urządzenia (2)
Składniki
1 porcja
2 Jabłka
1 łyżeczka Cynamon
230 g Mąka pełnoziarnista
3 g Mielonego imbiru
1 szczypta Gałka muszkatołowa
0.5 łyżeczka Soda oczyszczona
1 saszetka Proszek do pieczenia
45 g brązowy cukier
130 g Kompot jabłkowy
1 łyżeczka Ekstrakt waniliowy
240 ml mleko
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Obierz i pokrój jabłka w małe kostki.
Etap 2 /7
Wymieszaj kostki jabłek z cynamonem i odłóż na bok.
Etap 3 /7
W misce wymieszaj mąkę z mielonym imbirem, gałką muszkatołową, sodą oczyszczoną, proszkiem do pieczenia i cukrem.
Etap 4 /7
Dodaj kompot jabłkowy i ekstrakt waniliowy.
Etap 5 /7
Następnie stopniowo dodawaj mleko. Mieszaj, aż będzie gładkie. Dodaj jabłka. Mieszamy i wlewamy ciasto do nieprzywierającej formy.
Etap 6 /7
Gotuj w programie przez wskazany czas. Powtórz poprzednie kroki, aby przygotować kolejne partie.
Etap 7 /7
Pozostaw do ostygnięcia i pokroić na kawałki.