Ciasto jabłkowo-imbirowe - przepisy Cake Factory | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Ciasto jabłkowo-imbirowe

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 40 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    30 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

1 porcja

  • 2 Jabłka

  • 1 łyżeczka Cynamon

  • 230 g Mąka pełnoziarnista

  • 3 g Mielonego imbiru

  • 1 szczypta Gałka muszkatołowa

  • 0.5 łyżeczka Soda oczyszczona

  • 1 saszetka Proszek do pieczenia

  • 45 g brązowy cukier

  • 130 g Kompot jabłkowy

  • 1 łyżeczka Ekstrakt waniliowy

  • 240 ml mleko

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Obierz i pokrój jabłka w małe kostki.

  • 2 Jabłka

Etap 2 /7

Wymieszaj kostki jabłek z cynamonem i odłóż na bok.

  • 1łyżeczka Cynamon

Etap 3 /7

W misce wymieszaj mąkę z mielonym imbirem, gałką muszkatołową, sodą oczyszczoną, proszkiem do pieczenia i cukrem.

  • 230g Mąka pełnoziarnista
  • 3g Mielonego imbiru
  • 1szczypta Gałka muszkatołowa
  • 0.5łyżeczka Soda oczyszczona
  • 1saszetka Proszek do pieczenia
  • 45g brązowy cukier

Etap 4 /7

Dodaj kompot jabłkowy i ekstrakt waniliowy.

  • 130g Kompot jabłkowy
  • 1łyżeczka Ekstrakt waniliowy

Etap 5 /7

Następnie stopniowo dodawaj mleko. Mieszaj, aż będzie gładkie. Dodaj jabłka. Mieszamy i wlewamy ciasto do nieprzywierającej formy.

  • 240ml mleko

Etap 6 /7

Gotuj w programie przez wskazany czas. Powtórz poprzednie kroki, aby przygotować kolejne partie.

Etap 7 /7

Pozostaw do ostygnięcia i pokroić na kawałki.