*Pancake batter with chia seeds
- Całkowity czas 36 min.
- 4 min.
Czas przygotowania - 22 min.
Gotowanie - 10 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
30 g Ciepła woda
10 g Nasiona chia
5 g Drobny cukier
15 cl Mleko migdałowe
7.5 cl Woda
50 g Mąka
10 g Roztopiony, bezwonny olej kokosowy
Akcesoria
Butelka 400 mL Butelka 700 mL
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Przygotuj składniki. W małej misce wymieszaj nasiona chia z gorącą wodą i cukrem, a następnie odstaw na 10 minut. Regularnie mieszaj.
Etap 2 /4
Umieść wszystkie składniki w urządzeniu, zaczynając od napęczniałych nasion chia. Przykręć ostrza do butelki OTG i przymocuj ją do podstawy. Zblenduj.
Etap 3 /4
Jeśli konsystencja ciasta jest za gęsta, dolej trochę wody.
Etap 4 /4
Rozgrzej patelnię do naleśników i lekko nasmaruj ją olejem kokosowym. Za pomocą lejka wlej trochę ciasta na środek patelni i rozprowadź je po całej powierzchni. Smaż każdą stronę przez 2 minuty. Podawaj z domowym dżemem lub syropem klonowym.