Ciasteczka z czekoladą i pastą sezamową
- Całkowity czas 27 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 7 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
8 osób
80 g Pasta sezamowa
80 g Syrop klonowy
1 łyżka Ekstrakt waniliowy
1 łyżeczka Cynamon (opcjonalnie)
1 szczypta Sól
80 g Płatki owsiane
34 g Mielone migdały
40 g Czekolada
40 g Grubo posiekane orzechy włoskie
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Pokrój każdą kostkęczekolady na 4 kawałki. W dużej misce wymieszaj pastę sezamową, syrop klonowy, wanilię, cynamon i sól. Dodaj owies, sproszkowane migdały, kawałki czekolady i orzechy włoskie.
Etap 2 /6
Wytnij arkusz papieru do pieczenia pasujący do patelni urządzenia Easy Fry i wyłóż spód.
Etap 3 /6
Weź łyżkę i nabieraj gałki ciasta (około 40 gramów każda).
Etap 4 /6
Rozwałkuj ciasto mokrymi rękami i rozpłaszcz je, aby uformować dyski o grubości ok. 1,5 cm. Połóż dyski na papierze do pieczenia.
Etap 5 /6
Włącz program CIASTA i piecz przez 7 minut w temperaturze 180°C. Po upieczeniu ciasteczka będą miękkie – pozostaw je na papierze, a będą twardnieć w miarę stygnięcia.
Etap 6 /6
Jeśli chcesz, aby były bardziej chrupkie, piecz je jeszcze przez kilka minut. Pozostaw do ostygnięcia.