Ciasta jabłkowo-cynamonowe
- Całkowity czas 45 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 30 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Kompatybilne urządzenia (2)
Składniki
2 porcje
4 Małe jabłka Chantecler
120 g Zmiękczone masło
140 g Cukier drobny
70 g Jogurt naturalny
4 Całe jajka
140 g Mąka
16 g Proszek do pieczenia
2 szczypta Cynamon
Czas przygotowania
Etap 1 /9
Jabłka obierz, wydrąż i pokrój w drobną kostkę. Odłóż na bok.
Etap 2 /9
Oddziel białka od żółtek.
Etap 3 /9
W misce ubij miękkie masło z cukrem na kremową masę.
Etap 4 /9
Dodaj jogurt, a następnie żółtka.
Etap 5 /9
Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i cynamon.
Etap 6 /9
W osobnej misce ubij białka na sztywną pianę, następnie delikatnie wymieszaj je z ciastem za pomocą szpatułki.
Etap 7 /9
Dodaj kostki jabłek i dobrze wymieszaj szpatułką, aby jabłka były dobrze pokryte.
Etap 8 /9
Podziel ciasto pomiędzy 12 mini foremek i piecz w wybranym programie przez wskazany czas. Powtórz poprzednie kroki, aby przygotować kolejne partie.
Etap 9 /9
Przed wyjęciem pozostaw do lekkiego ostygnięcia.