Chrupiące grzanki z puszyście kremowym tofu i soczystą cukinią
- Całkowity czas 0 min.
- 0 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 porcje
4 Chleb
1 Cukinia
Oliwa z oliwek
Sól, pieprz
2 łyżeczka Masło
SKŁADNIKI TOFU:
1 kostka Tofu
1 łyżka Śmietana
3 łyżka Woda
1 łyżeczka Ocet
2 łyżka Sok cytrynowy
Sól, pieprz
DODATKI:
Miód z mniszka lub syrop klonowy
Prażone nasiona i pestki
Olej chilli
Czas przygotowania
Etap 1 /6
W OptiGrillu włącz tryb manualny, ustaw na 200 stopni.
Etap 2 /6
Cukinię spryskaj delikatnie oliwą, posól i popieprz, a następnie wybierz czas grillowania: 5 minut (w 200 stopniach).
Etap 3 /6
W OptiGrillu, pozostajac w trybie manualnym, zmień temperaturę na 220 stopni.
Etap 4 /6
Pieczywo posmaruj masłem lub spryskaj delikatnie oliwą i ustaw czas grillowania na 4 minuty (w 220 stopniach).
Etap 5 /6
Wszystkie składniki na tofu-twarożek połącz w naczyniu lub blenderze kielichowym i zblenduj na gładko.
Etap 6 /6
Gotowe grzanki smaruj obficie twarożkiem, dekoruj grillowaną cukinią, prażonymi pestkami swojego wyboru, a następnie oblej słodzidłem i olejem chilli. Smacznego!