Chleb sodowy - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Chleb sodowy

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 45 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    35 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 200 g Mąka razowa

  • 200 g Mąka pszenna

  • 320 g Kefir

  • 1 łyżka Soda oczyszczona

  • 6 g Proszek do pieczenia

  • 2 łyżka Miód

  • 1 łyżeczka Sól

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Do tego przepisu wymagana jest pokrywa Extra Crisp. Przygotuj składniki.

Etap 2 /5

Wszystkie składniki wymieszaj szpatułką w misce. Uformuj kulę.

  • 200g Mąka razowa
  • 200g Mąka pszenna
  • 320g Kefir
  • 1łyżka Soda oczyszczona
  • 6g Proszek do pieczenia
  • 2łyżka Miód
  • 1łyżeczka Sól

Etap 3 /5

Posyp dno misy Cook4me mąką. Umieść ciasto w misie. Natnij krzyż na wierzchu ciasta.

Etap 4 /5

Wyłącz Cook4me i załóż pokrywkę Extra Crisp. Ustaw program ręczny na 200°C na 35 minut.

Etap 5 /5

Wyjmij chleb z formy i pozostaw do ostygnięcia na metalowej kratce.