Chipsy z batatów
- Całkowity czas 22 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 12 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
1 Batat
2 łyżeczka Oliwa z oliwek
0.5 łyżeczka Sól
0.5 łyżeczka Kmin rzymski
0.5 łyżeczka Mielony cynamon
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Obierz i umyj bataty.
Etap 2 /5
Używając mandoliny, pokrój na cienkie, równe plasterki o grubości 1 mm.
Etap 3 /5
Umieść plasterki w pojemniku i dodaj oliwę, sól i przyprawy. Dobrze wymieszaj.
Etap 4 /5
Umieść plasterki w urządzeniu na płycie, na płasko i bez zachodzenia na siebie. Rozpocznij pieczenie.
Etap 5 /5
Jeśli to konieczne – piecz partiami.