Cappuccino z batatów
- Całkowity czas 15 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 5 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
2 łyżka Olej roślinny
330 g Batat
4 łyżeczka Mrożony czosnek
4 łyżka Mrożona cebula
600 ml Bulion drobiowy
200 ml Śmietanka
Sól
Pieprz
Akcesoria
Zestaw 6 werynek 8 jars set
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
Etap 2 /6
Ubij śmietanę. Dopraw solą i pieprzem. Schłódź.
Etap 3 /6
Zrumień cebulę i czosnek na oleju.
Etap 4 /6
Dodaj bataty, bulion oraz odrobinę soli i pieprzu.
Etap 5 /6
Gotowanie pod ciśnieniem.
Etap 6 /6
Zblenduj, rozdziel między szklanymi słoiczkami/filiżankami i na wierzch nałóż ubitą śmietanę.