Buraczane gazpacho
- Całkowity czas 12 min.
- 12 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
200 g gotowany burak
200 g jabłka
10 g czosnek
3 gałązka pietruszka
50 cl woda
50 g kostki lodu
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Obierz buraka i jabłka i potnij je na kawałki. Umyj natkę pietruszki i obierz czosnek.
Etap 2 /5
Włóż składniki do blendera. Dodaj wodę i kostki lodu.
Etap 3 /5
Zamknij pokrywkę i ustaw wskazany program na 1 min 30 s, a następnie uruchom go.
Etap 4 /5
Sprawdź konsystencję, a w razie potrzeby dolej wodę i zmiksuj ponownie.
Etap 5 /5
Podawaj od razu.