Bułki z mlekiem orzechowym i kawałkami czekolady
- Całkowity czas 3 godz. 5 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 20 min.
Gotowanie - 2 godz. 30 min.
Studzenie
Składniki
3 porcje
45 ml Mleko z orzecha laskowego
3 łyżeczka Drożdże suszone
750 g Mąka
60 g Brązowy cukier
2 szczypta Sól
120 g Miękkie masło
150 g Chipsy czekoladowe
2 Żółtka jajka
2 łyżeczka Woda
Akcesoria
Forma na 6 muffinek
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Podgrzej mleko orzechowe w rondelku przez 2 minuty.
Etap 2 /7
Umieść wszystkie składniki w misce, z wyjątkiem chipsów czekoladowych.
Etap 3 /7
Ciasto wyrabiamy ręcznie, aż będzie gładkie i będzie odchodziło od rąk. Przykryj miskę szmatką i umieść w ciepłym miejscu, aby ciasto wyrosło (1 godzina 30 minut).
Etap 4 /7
Zagnieć ciasto ręcznie, aby usunąć z niego powietrze i dodaj chipsy czekoladowe.
Etap 5 /7
Podziel ciasto na 6 części i uformuj kulki. Umieść 1 kulkę ciasta w każdej foremce Cake Factory i pozostaw do wyrośnięcia na kolejną godzinę.
Etap 6 /7
Wymieszaj żółtko z 1 łyżeczką wody i posmaruj nim kulki ciasta, aby się zarumieniło.
Etap 7 /7
Uruchom program na wskazany czas. Powtórz poprzednie kroki, aby wykonać kolejne partie.