Borówkowe muffiny bez cukru
- Całkowity czas 30 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 15 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
1 Jajko
25 g Neutralny olej
70 ml Mleko
50 g Mus jabłkowy
1 łyżeczka Ekstrakt waniliowy
0.5 łyżeczka Cynamon
100 g Mąka pszenna
30 g Mąka kukurydziana
1 łyżeczka Proszek do pieczenia
75 g Borówka
Czas przygotowania
Etap 1 /7
W pojemniku ubij jajko, olej, mleko i mus jabłkowy, do uzyskania gładkiej masy.
Etap 2 /7
Dodaj ekstrakt waniliowy, cynamon, mąkę pszenną, mąkę kukurydzianą i proszek do pieczenia.
Etap 3 /7
Mieszaj do uzyskania gładkiej masy.
Etap 4 /7
Dodaj borówki (jeśli są duże, przekrój je na pół).
Etap 5 /7
Napełnij foremki na muffiny ciastem.
Etap 6 /7
Umieść je w urządzeniu na płycie. Rozpocznij pieczenie.
Etap 7 /7
Przed podaniem pozostaw do ostygnięcia.