Boczek koreański na grilla
- Całkowity czas 5 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
1 kg Boczku bez skóry
150 ml Sosu sojowego
2 Gwiazdki anyżu
100 ml Cukru
250 ml Wody
4 g Czosnku granulowanego
4 g Pieprzu świeżo mielonego
Pachnotka do dekoracji
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Boczek z obu stron nacieramy pieprzem i czosnkiem.
Etap 2 /5
W Cook4Me włączamy smażenie. Po nagrzaniu wkładamy boczek i smażymy nie przewracając przez 5 minut. Po tym czasie wrzucamy anyż i energicznie mieszamy boczek w naczyniu.
Etap 3 /5
Przewracamy boczek na drugą stronę, wlewamy wodę, sos sojowy i gotujemy pod ciśnieniem w trybie ekspres 25 min.
Etap 4 /5
Gotowy boczek kroimy w 2,5 cm plastry. Nadziewamy na patyki do szaszłyków, które kładziemy na grilla.
Etap 5 /5
Serwujemy z ulubionymi dodatkami.