Naleśniki
- Całkowity czas 55 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 30 min.
Gotowanie - 5 min.
Studzenie
Składniki
8 osób
900 ml Mleko 3,2%
300 g Mąka pszenna
3 Jajka
2 łyżka Cukier
2 szczypta Sól
60 ml Olej roślinny
Akcesoria
Trzepaczka flex
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Podgrzej w rondelku mleko do 30–35 stopni.
Etap 2 /8
Do osobnej miski przesiej mąkę.
Etap 3 /8
Umieść w misie robota jajka, cukier i sól. Naciśnij "Start".
Etap 4 /8
Następnie przez otwór w pokrywie wlej do misy mleko i olej. Naciśnij "Start".
Etap 5 /8
Umieść przesianą mąkę w misie robota. Naciśnij "Start".
Etap 6 /8
Pozostaw ciasto na 5 minut w misie.
Etap 7 /8
Naciśnij "Start".
Etap 8 /8
Nasmaruj rozgrzaną patelnię olejem. Wlewaj ciasto chochlą i obracaj bliny za pomocą szpatułki. Powtórz ten krok, aż wypieczesz wszystkie.