Biszkopt budyniowy
- Całkowity czas 35 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 25 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
50 g Masło
50 g Cukier
1 Jajko
50 g Mąka
0.25 łyżeczka Skórka z pomarańczy
1 łyżka Sok pomarańczowy
2 łyżka Syrop klonowy
Żaroodporne naczynie (150 ml)
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Przygotuj składniki.
Etap 2 /8
Ubij jajka.
Etap 3 /8
Ubijaj masło z cukrem, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodaj mąkę, skórkę z pomarańczy i sok.
Etap 4 /8
Wlej syrop do naczynia.
Etap 5 /8
Pokryj syrop przygotowaną mieszanką. Przykryj folią i zabezpiecz sznurkiem.
Etap 6 /8
Do misy odmierz 300 ml wody. Umieść naczynie w koszu do gotowania na parze i opuść do misy urządzenia.
Etap 7 /8
Gotuj w Cook4me.
Etap 8 /8
Podawaj i ciesz się znakomitym daniem!