Biała kiełbasa duszona w maślance
- Całkowity czas 8 min.
- 8 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
5 osób
1 kg Białej surowej kiełbasy
500 ml Maślanki
1 pęczek Kopru
1 Limona
1 Chleb razowy
1 Cebula
2 Ząbki czosnku
1 łyżka Oleju
1 łyżeczka Pieprzu
Czas przygotowania
Etap 1 /4
W Cook4me włączamy mocne smażenie. Dzielimy pętka kiełbasy, cebulę kroimy w pióra, siekamy czosnek.
Etap 2 /4
Do rozgrzanej misy wlewamy olej wrzucamy czosnek, cebulę i smażymy 2 minuty. Dorzucamy kiełbaskę i dolewamy maślankę, dodajemy świeżo mielony pieprz.
Etap 3 /4
Gotujemy pod niskim ciśnieniem przez 10 minut.
Etap 4 /4
Otwieramy i delikatnie mieszamy. Kromkę chleba kładziemy na spód miseczki, na to wykładamy pokrojone kiełbaski i zalewamy wywarem z maślanki.