Bezy czekoladowo-cynamonowe
- Całkowity czas 2 godz. 50 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 2 godz.
Gotowanie - 30 min.
Studzenie
Składniki
1 porcja
65 g Białko
65 g Cukier puder
65 g Cukier
2 łyżka Kakao
1 łyżeczka Cynamon
Akcesoria
Forma na 6 muffinek
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Wymieszaj oba rodzaje cukru.
Etap 2 /7
W robocie kuchennym ubij białka na sztywną pianę, ewentualnie dodaj kilka kropli soku cytrynowego lub octu spirytusowego.
Etap 3 /7
Kiedy białka się spienią, dodawaj stopniowo łyżeczkę cukru w odstępach 30-sekundowych. Ubijaj jeszcze przez 3 minuty.
Etap 4 /7
Delikatnie wymieszaj z kakao i cynamonem. Napełnij masą rękaw cukierniczy z końcówką w kształcie gwiazdy.
Etap 5 /7
Oprósz formę odrobiną mąki. Zrób 12 dużych bez. Włóż formę do Cake Factory.
Etap 6 /7
Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem.
Etap 7 /7
Pozostaw do ostygnięcia, a następnie delikatnie wyjmij z formy. Gotowe!