Bezy Kado - przepisy Cake Factory | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Bezy Kado

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 2 godz. 53 min.
  • Czas przygotowania
    30 min.
  • Gotowanie
    2 godz. 13 min.
  • Studzenie
    10 min.

Składniki

1 porcja

  • 1 Białko

  • 70 g Cukier

  • 100 g Gorzka czekolada

  • 4 Ciastka Kruche:

Akcesoria

  • Nieprzywierająca forma
    Nieprzywierająca forma

Czas przygotowania

Etap 1 /7

CIASTO Ubij białko na sztywną pianę a następnie dodaj cukier. Włóż masę do rękawa cukierniczego z rurką, rozlej 10 długich batoników o szerokości 1 cm, na dnie formy lekko natłuszczonej olejem. Włóż formę do Cake Factory.

  • 1 Białko
  • 70g Cukier
  • Nieprzywierająca forma

Etap 2 /7

Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem.

Etap 3 /7

Wyjmij ostrożnie bezy i pozostaw do ostygnięcia.

Etap 4 /7

POLEWA DO CIASTA W międzyczasie pokrusz kruche ciastka do miski.

  • 4 Ciastka Kruche:

Etap 5 /7

Roztop czekoladę zgodnie z programem i wskazanym czasem.

  • 100g Gorzka czekolada

Etap 6 /7

Delikatnie obtocz bezy czekoladą na około 4/5 ich długości i posyp pokruszonymi ciasteczkami. Połóż bezy na blasze pokrytej papierem do pieczenia.

  • 100g Gorzka czekolada
  • 4 Ciastka Kruche:

Etap 7 /7

Wstaw do lodówki na 10 minut.