Bezy Kado
- Całkowity czas 2 godz. 53 min.
- 30 min.
Czas przygotowania - 2 godz. 13 min.
Gotowanie - 10 min.
Studzenie
Składniki
1 porcja
1 Białko
70 g Cukier
100 g Gorzka czekolada
4 Ciastka Kruche:
Akcesoria
Nieprzywierająca forma
Czas przygotowania
Etap 1 /7
CIASTO Ubij białko na sztywną pianę a następnie dodaj cukier. Włóż masę do rękawa cukierniczego z rurką, rozlej 10 długich batoników o szerokości 1 cm, na dnie formy lekko natłuszczonej olejem. Włóż formę do Cake Factory.
Etap 2 /7
Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem.
Etap 3 /7
Wyjmij ostrożnie bezy i pozostaw do ostygnięcia.
Etap 4 /7
POLEWA DO CIASTA W międzyczasie pokrusz kruche ciastka do miski.
Etap 5 /7
Roztop czekoladę zgodnie z programem i wskazanym czasem.
Etap 6 /7
Delikatnie obtocz bezy czekoladą na około 4/5 ich długości i posyp pokruszonymi ciasteczkami. Połóż bezy na blasze pokrytej papierem do pieczenia.
Etap 7 /7
Wstaw do lodówki na 10 minut.